Kauneus  — 23.5.2017

Näin hoidat ihoasi kesällä

Kesällä iho kaipaa erilaista hoivaa kuin talvella. Lue kesäiset ihonhoitovinkkimme ja tule tavarataloomme tutustumaan kauden uutuustuotteisiin.

Vaihda raikastavaan putsariin

Kesä tarkoittaa kevyempiä ihonhoitotuotteita, myös puhdistuksessa. Markkinoille on tullut useita uudenlaisia, vaahtomaisia putsareita, jotka paitsi puhdistavat tehokkaasti myös supistavat ihohuokosia ja jättävät raikkaan tunteen kasvoille. Erityisen hyvin ne sopivat rasvoittuvalle ja sekaiholle. Puhdistuksen jälkeinen pyyhkäisy kasvovedellä pitää huolen, että ihon pH-tasapaino säilyy neutraalina, eivätkä aurinkovoiteen rippeet jää muhimaan yöksi kasvoille. Kertakäyttöiset puhdistusliinat toimivat loistavasti rannalla ja mökkiolosuhteissa.

Kosteuta kesälläkin

Vaihda paksu talvi-ihon voide kesäksi kevyempään, öljyttömään kosteusvoiteeseen tai geeliin, joka hoitaa ihoa ilman rasvaista tunnetta. Vaihda perinteinen meikkivoide valmiiksi sävytettyyn päivävoiteeseen, joka kosteuttaa ihoa ja tasoittaa sen sävyä.

Suojaudu uv-säteiltä

Aurinkotuotteet eivät ole vain hellepäiviä varten. Iho tulisi suojata UV-säteilyltä myös viileällä säällä, kun säteily ei tunnu suoraan lämpönä iholla. Kasvoille suunnitellut aurinkotuotteet ovat vartalolle tarkoitettuja aurinkosuojia kevyempiä ja soveltuvat hyvin meikinkin alle. Vaihda myös huulirasva suojakertoimelliseen versioon.

Muista myös vartalon iho

Valmistele talven kuivattama iho kesään kuorinnalla, joka pehmentää ihoa ja auttaa vartalovoiteita imeytymään paremmin. Huolellinen kuorinta ja kosteutus ovat erityisen tärkeitä, jos halajat kevyttä päivitystä itseruskettavan avulla. Tehosta kuorintaa hellävaraisella kuorintahansikkaalla.

Seuraava artikkeli