Kauneus  — 13.6.2017

Luonnonkosmetiikka on nyt pop!

Luonnonkosmetiikan suosio kasvaa vauhtia ja markkinoille on tullut paljon uusia, mielenkiintoisia ihonhoito- ja meikkituotteita. Tänä kesänä kaunistaudutaan siis luonnonkosmetiikkatuotteilla, joiden valmistuksessa on suosittu tietysti luonnonmukaisia raaka-aineita.

Luonnonkosmetiikalla tarkoitetaan kauneustuotteita, joka on valmistettu luonnon omista raaka-aineista – esimerkiksi kasveista, yrteistä, kukista ja marjoista. Suosimalla luonnonkosmetiikkaa voit vähentää jokapäiväistä kemikaalikuormitustasi.

 

Luonnonkosmetiikan tuotteissa erityishuomion kohteena on tuotteen koko elinkaaren vaikutus sekä ihmiseen että luontoon. Luonnonmukaisuuden tulee välittyä läpi tuotekehityksen, raaka-aineiden, tuotteen valmistuksen, varastoinnin, kuljetuksen, käytön ja pakkauksen hävittämisen. Luonnonkosmetiikasta löytyy sekä sertifioituja että ei-sertifi oituja tuotemerkkejä. Sertifikaatti kertoo, että tuote täyttää tiettyjä kriteereitä:

valmistuksessa ei ole käytetty synteettisiä raaka-aineita ja tuotantoprosessi ei kuormita ympäristöä. Luonnonkosmetiikkaa löytyy myös ei-sertifioituna ja tuotteet ovat yhtä lailla luonnontuotteita, vaikka kyseinen tuotemerkki ei ole hankkinut sertifikaattia itselleen.

Katja Kokko: Aidosti kaunis

Luonnonkosmetiikan asiantuntija ja kosmetologi Katja Kokko on työskennellyt kauneusalalla jo 18 vuotta ja hän kiinnostui aikoinaan luonnonkosmetiikasta hyvinvointiin ja terveyteen liittyvista syistä.

 

– Oikeilla tuotteilla vahvistat ihon omaa vastustuskykyä. Iho tarvitsee rasvahappoja, antioksidantteja, hivenaineita ja vitamiineja voidakseen hyvin. Monet synteettisesti valmistetut kosmetiikkatuotteet, joissa on käytetty mineraaliöljyä ja silikonia, häiritsevät ihon mikrobitasapainoa ja luonnollista talin eritystä. Katja mainitsee, etta yleisesti ihonhoitoon liittyy paljon väärinkäsityksiä.

 

Ihoa pestään usein liian voimakkailla pesuaineilla; ihon oma kosteusvoide – happovaippa – pestään ja ihosta tulee pintakuiva ja entsyymitoiminta häiriintyy. Pahimmassa tapauksessa liian raju pesu voi johtaa iho-ongelman puhkeamiseen.

 

Kosteuttaminen on toinen ihonhoitoon liittyva väärinkäsitys, mihin Katja usein törmää. Paksut voiteet eivät ole avain terveelliseen ihoon. Kosteus on vettä!

 

– Kun iho saa vesikosteutta se rupeaa toimimaan, kasvovesi on tärkeä kosteustuote, muistuttaa Katja. Levitä mielellään kasvovettä käsilla, ei pumpulilla. Aktiiviset aineet ja ravitsevat öljyt imeytyvät paremmin kosteutetulle iholle. Mieti ihosi tarpeita kokonaisvaltaisesti ja älä käytä liian voimakkaita tuotteita. Usein toistuva kuorinta  ja erilaisten tuotteiden kokeilut tekevat vain haittaa.

 

Katja vinkkaa, etta probioottien ja prebioottien käyttö luonnonkosmetiikassa on juuri nyt iso hitti. Hyvät mikrobit kasvattavat bakteerikantaa ja tukevat ihon vastustuskykyä. Kesällä erilaiset ihoöljyt ovat suosittuja ja sopivat sekä kasvoille etta vartalolle. Ihoöljy on täydellinen hoitotuote joka korjaa auringossa tulleita vaurioita.

 

Aidosti kaunis (Cozy Publishing 2015) on Katja Kokon kattava tietopaketti luonnonkosmetiikasta ja varsinainen ihonhoidon käsikirja.

NÄIN LUOT NOPEAN RANTALOOKIN

Valmistele iho aurinkosuojalla ennen kuin levität sävyttävää päivävoidetta kasvoille. Raikasta lookia korallinvärisellä poskipunalla, joka sopii yhtä hyvin myös huulille. Lopuksi taivuta ripset ja lisää kevyt kerros maskaraa. Jos jatkat kesäpäivän viettoa terassilla, voit levittää voidemaista väriä luomille. Kesällä kullan- ja pronssinhohtoiset sävyt näyttävät upeilta!

 

Katjan kauneusvinkit – pakkaa mukaan rantakassiin

 

  • Virkistävä kasvo- tai vartalovesi
  • Herkullinen huulikiilto
  • Kätevät puhdistusliinat
  • Ihana shimmer-vartaloöljy

 

Luonnonkosmetiikkaa nyt POP-UPista!

UUTTA! Kesän ajan löydät Helsingin keskustan tavaratalon Eco Pop-up Shopista ajankohtaiset luonnonkosmetiikkabändit ja uutuustuotteet. Tule tutustumaan kiinnostaviin luonnonkometiikkamerkkeihin:

Axiology

Oils of Heaven

Tata Harper

Plume

Intensae

Fresh Therapies

Tabitha James Kraan

Hynt Beauty

PLANT Apothecary

Mable Brush

Luonnonkosmetiikkaa löydät myös verkkokaupasta täältä >>

Seuraava artikkeli