Kauneus  — 18.1.2017

Luonnonkosmetiikan uudet tuulet

Luonnonkosmetiikan perustan muodostavat kylmäpuristetut kasviöljyt ja -vahat, kasviuutteet, eteeriset öljyt ja kukkaisvedet. Tutustu luonnonkosmetiikan kattavaan valikoimaan, uusimpiin trendeihin ja löydä omat eettiset luottotuotteesi.

Vähennä kemikaalikuormitusta

Luonnonkosmetiikalla tarkoitetaan kauneustuotteita, joka on valmistettu luonnon omista raaka-aineista – esimerkiksi kasveista, yrteistä, kukista ja marjoista. Suosimalla luonnonkosmetiikkaa voit vähentää jokapäiväistä kemikaalikuormitustasi.

 

Luonnonkosmetiikan tuotteissa erityishuomion kohteena on tuotteen koko elinkaaren vaikutus sekä ihmiseen että luontoon. Luonnonmukaisuuden tulee välittyä läpi tuotekehityksen, raaka-aineiden, tuotteen valmistuksen, varastoinnin, kuljetuksen, käytön ja pakkauksen hävittämisen.

 

Mikäli luonnonkosmetiikassa on käytetty synteettisiä, eli ihmisen valmistamia raaka-aineita, ovat ne biohajoavia, yleensä luontaisen kaltaisia, säilyvyyttä parantavia aineita sekä vitamiineja.

Hemmottele luonnonmukaisesti

Luonnonkosmetiikalla on kokonaisvaltainen hoitovaikutus ja siksi se on erityisen ihoystävällistä. Perustan kaikelle luonnonkosmetiikalle muodostavat kylmäpuristetut kasviöljyt ja -vahat, kasviuutteet, eteeriset öljyt ja kukkaisvedet.

 

Kylmäpuristetut öljyt ovat rasvoja, jotka valmistetaan mekaanisella puristuksella ilman kuumentamista. Ne ovat iholle sopivassa muodossa, mikä parantaa niiden imeytyvyyttä ja hoitavuutta.

 

Kasviuutteet ovat kasveista tiivistettyjä ainesosia, joissa on hyödynnetty kaikki kasvin hyvät ominaisuudet ja aktiiviaineet. Kasviuutteet parantavat tuotteiden tehoa, ovat ravinnetiheitä, sisältävät antioksidantteja, mineraaleja ja vitamiineja.

 

Eteerisiä öljyjä on puolestaan käytetty kauneudenhoidossa jo muinaisen Egyptin ajoista asti. Ne hoitavat ja säilövät tuotetta, ja antavat sille tuoksun. Öljyillä on myös antiseptinen ja terapeuttinen vaikutus. Kukkaisvedet taas syntyvät eteeristen öljyjen tislauksen sivutuotteena. Niitä käytetään kasvovesissä ja seerumeissa, sekä kosteusvoiteissa veden lisäksi tai niiden sijasta.

urtekram

Varmista aitous sertifikaatista

Sertifioitu luonnonkosmetiikka on aina aitoa luonnonkosmetiikkaa. Tällä hetkellä ei ole olemassa yhtä kuluttajaystävällistä luonnonkosmetiikan sertifiointijärjestelmää, vaan sertifiointia tehdään erilaisilla kriteereillä eri maissa. Niiden vaatimukset eroavat pääosin toisistaan luomuviljeltyjen raaka-aineiden minimimäärissä ja sallituissa synteettisissä raaka-aineissa.

 

Sertifikaatit takaavat, ettei luonnonkosmetiikassa ole muun muassa synteettisiä hajusteita, väriaineita tai tiettyjä säilöntäaineita. Luonnonkosmetiikka ei saa myöskään sisältää maaöljyperäisiä raaka-aineita, eikä eläinperäisiä raaka-aineita, jos eläin on joutunut kärsimään sen vuoksi.

 

Euroopan suurin luonnonkosmetiikan sertifikaatti on ranskalainen Ecocert, joka on myös maailmalla tunnetuin. Muita tunnettuja sertifikaatteja ovat Iso-Britannian Soil Association, saksalainen BDIH, ranskalainen Cosmebio ja italialainen ICEA. Eurooppalainen kattojärjestö Cosmos pyrkii parasta aikaa yhtenäistämään sertifikaattien standardeja.

 

Esimerkiksi Madaralla on Ecocert-sertifikaatti. Tammikuun ajan saat kanta-asiakkaana Madaran uutuustuotteita vähintään -20 %.

Myös verkkokaupassa!

Poimi luonnonkosmetiikan uusimmat trendit

Nykyään ekologiset valinnat ovat entistäkin kokonaisvaltaisempia –ympäristöystävällisillä tuotteilla halutaan helliä kehoa päästä varpaisiin ja aina hiuksiin asti. Luonnonmukaisten hiustuotteiden kysyntä on kasvanut valtavasti ja luonnollisia vaihtoehtoja löytyykin niin hiustenhoitoon, muotoiluun kuin värjäykseenkin.

 

Luonnonmukaiset meikit ovat yhtä lailla nosteessa. Valikoimiin on tullut lisää merkkejä, ja meikit ovat entistä laadukkaampia ja pigmenteiltään pysyvämpiä kuin ennen. Sopivia vaihtoehtoja löydät sekä edullisempana versiona, kuten herkullinen ja sisustuksellinen Organic Shop, että selektiivisenä sarjana.

 

Vahvoja trendejä ovat myös kotimaisuus ja pohjoismaalaisuus. Luonnonkosmetiikassa arvostetaan Suomen luonnosta saatavia raaka-aineita sekä Suomen 100-vuotisteemaa. Kiinnostavaa trendiä edustaa myös Islanti ja sen raaka-aineet – vulkaaninen tuhka, islantilaiset villiyrtit ja koivu. Sóley-brändi on tästä hyvä esimerkki.

 

Puhtaat öljyt ovat yhä suosittuja – erityisesti öljyt, joita voidaan käyttää sekä kasvoille, vartalolle että hiuksille. Luonnonmukaisesta kosmetiikasta löydät myös naamioita eri ihotyypeille ja eri ongelmiin, yhtä lailla kuin anti-aging-tuotteita.

Uutta! Luonnonkosmetiikkaa kynsiin

Berliiniläinen ja erittäin ylellinen Treat Collection esittelee ihastuttavan, gluteenittoman ja vegaanisen kynsilakkakokoelman, joka ei pelkästään hemmottele aisteja kauniilla sävyillä vaan myös tarkoin valikoiduilla raaka-aineilla. 5-Free-koostumus hemmottelee kynsiä, sillä se ei sisällä haitalliseksi luokiteltuja kemikaaleja, kuten formaldehydia, formaldehydi resiiniä, tolueenia, dibutyyliftalaattia eikä kamferia.

Luonnonkosmetiikkaa löydät nyt myös verkkokaupasta >>

 

Seuraava artikkeli