Kauneus  — 13.12.2016

5 vinkkiä täydellisen tuoksun valintaan

Hajuvesi on lahja, josta on iloa pitkään. Tuoksua valitessa kannattaa nähdä hieman vaivaa, jotta se sopii käyttötarkoitukseensa ja korostaa kantajansa persoonallisuutta. Näillä vinkeillä onnistut henkilökohtaisen tuoksulahjan valinnassa.

Tuoksut koostuvat useista, eri aikaan haihtuvista ainesosista. Raikkaat tuoksuvivahteet ovat kevyitä ja nopeasti haihtuvia. Ne muodostavat ensivaikutelman tuoksusta. Hitaammin haihtuvat ainesosat muodostavat tuoksun rungon ja erittäin hitaasti haihtuvista osista muodostuu perusta eli jälkituoksu.

1. Uniikin ominaistuoksun vaikutus

Jokaisella ihmisellä on oma, uniikki ominaistuoksunsa. Ominaistuoksu muodostuu ihon kunnosta, elämäntavoista ja ruokavaliosta. Ystävättären iholla hyvältä tuoksuva hajuvesi ei välttämättä tuoksu omalla iholla lainkaan samalta. Sopivan tuoksun voi löytää ainoastaan kokeilemalla tuoksua omalle iholleen, sillä tuoksun sisin paljastuu vasta, kun se on kehittynyt iholla.

2. Valitse tuoksu persoonan mukaan

Tuoksumaailmat jaetaan tuoksuperheisiin ja jokainen tuoksuperhe usein myös korostaa kantajansa persoonaa. Tärkeimmät tuoksuperheet ovat:

1) sitrustuoksut, kuten ck One, Escada Agua Del Sol, Juicy Couture Viva La Juicy sekä Giorgio Armanin Air di Gioia tavarataloista.

2) vihreät tuoksut, esim. Bobbi Brown Bobbi Fragrance.

3) kukkaistuoksut, esim. Boss Ma Vie Pour Femme, Chloé Love Story ja Marc Jacobs Daisy.

4) chypre-tuoksut, esim. YSL Mon Paris, Lancôme La vie est belle sekä Armanin Si tavarataloista.

5) metsäiset tuoksut, esim. Oscar de la Renta Oscar, Michael Kors Sexy Amber ja YSL Manifesto.

6) mausteiset tuoksut, kuten Estée Lauder Knowing.

7) itämaiset tuoksut, esim. YSL Black Opium, Viktor & Rolf Bonbon ja Diesel Loverdose.

3. Pidennä tuoksun kestoa iholla

Tuoksun kestoon vaikuttavat koostumuksen lisäksi ihotyyppi ja samaan tuoksusarjaan kuuluvien oheistuotteiden käyttö, esimerkiksi suihkugeeli ja vartalovoide. Tuoksun saa kestämään parhaiten kerrostamalla: 1) peseydy tuoksusarjan suihkugeelillä, 2) suihkauta deodoranttia, 3) levitä iholle tuoksusarjan vartalovoide ja 4) lisää lopuksi itse tuoksu.

4. Tuoksun ostaminen lahjaksi

Koska hajuvesi on hyvin henkilökohtainen lahja, se kannattaa ostaa henkilölle jonka tunnet hyvin. Lahjatuoksua kokeillaan harvoin omalle iholle, joten kun tiedät lahjan saajan tyylin ja  tuoksumieltymykset, on hajuveden ostaminen helpompaa. Selvitä millaisista tuoksuista lahjansaaja pitää ja valitse tuoksu sen mukaan. Nyt tarjolla on klassikkotuoksujen lisäksi muun muassa itämaisten tuoksujen kevennettyjä versioita ja tunnettujen tuoksutalojen kausituoksuja.

Psst… Lahjapakkaus on aina loistava lahjaidea!

5. Jos olet edelleen epävarma…

Vaikka tuoksun ostaminen itselle tai lahjaksi tuntuisi mahdottomalta, älä vaivu synkkyyteen. Ota tuoksukortteja mukaasi ja nuuhki niitä vielä kotona. Miedot, puhtaan raikkaat tuoksut, kuten Philosophy- ja Clean -sarjojen tuoksut ja vartalotuotteet ovat hyvä valinta silloin, kun et oikein tiedä mitä ostaisit.

Kosmetiikkaosaston ammattilaiset osaavat auttaa oikean tuoksun valinnassa, joten älä epäröi kysyä apua tuoksuvalintoihin.  Voit myös etukäteen varata ajan kosmetiikkaneuvojalle täältä.

 

Tutustu koko tuoksuvalikoimaan täällä.

 

Asiantuntijana: Anne Sario, Berner Oy

 

 

Seuraava artikkeli