Juuri nyt  — 26.3.2019

Kuusi brändiä, jotka tekevät hyvää

Vaadi enemmän, vaadi vastuullisempia tuotteita ja tekoja. Nämä kotimaiset brändit toimivat hyvän puolesta.

FINLAYSON KIERRÄTTÄÄ

Finlayson valmistaa kierrätetyistä muovipulloista tehtyjä mattoja ja vanhoista pussilakanoista tehtyjä räsypaloja. Coronna-tyynyjen ja -peittojen täyte on kierrätettyä polyesteria ja päällys luomupuuvillaa.

FINLAYSON Luomupuuvillainen Coronna-peitto 99,95
WOLFORD Biohajoava poolo 200,-
WOLFORD Leggingsit 125,-
FREEDOM MOSES Naisten sandaalit 39,90

MIFUKO TUKEE KÄSITYÖLÄISIÄ

Minna Impiön ja Mari Martikaisen perustama Mifuko työllistää maaseudun naisia Keniassa. Perinteisten Kiondo-korien valmistaminen tuo elintärkeää lisätuloa paikallisille yhteisöille. Materiaalit ovat paikallisesti hankittuja, ja niistä hyödynnetään esimerkiksi paikallisen muovitehtaan tuotannossa syntyvää leikkuujätemateriaalia.

MIFUKO Kiondo-kori 92,-
R-COLLECTION Silkkimekko 199,-
FREEDOM MOSES Naisten sandaalit 39,90

PURE WASTE SÄÄSTÄÄ VETTÄ

Pure Waste tuottaa sataprosenttiseti kierrätettyjä lankoja, kankaita ja vaatteita. Helsinki-college on tehty vaate- ja tekstiiliteollisuuden leikkuujätteistä, eikä kangasta ole värjätty. Valmistustapa säästää 6200 litraa vettä.

PURE WASTE Naisten Helsinki-college 49,90
FREEDOM MOSES Vaaleanpunaiset lastensandaalit 34,90
FREEDOM MOSES Hopeiset lastensandaalit 39,90

IITTALA AUTTAA ARKTISTA ALUETTA

Iittala lahjoittaa tänä vuonna 2,5 prosenttia kaikkien merensinisten tuotteidensa myynnistä WWF:lle. Lahjoituksella tuetaan Arktista neuvostoa, jonka tavoitteena on edistää kestävää kehitystä ja ympäristönsuojelua arktisella alueella.

IITTALA Merensininen Aino Aalto -lasi (33 cl) 16,50 / 2 kpl
IITTALA Aalto-maljakko (160 mm) 135,-
R-COLLECTION Vihreä t-paita 109,-
FREEDOM MOSES Kierrätyskelpoisesta PCU-muovista valmistetut naisten sandaalit 39,90

HAKOLA ARVOSTAA POHJALAISTA PUUSEPPÄPERINNETTÄ

Jurvalainen perheyritys Hakola valmistaa kauniita ja kestäviä huonekaluja kolmannessa polvessa. Yritys haluaa säilyttää puuseppäperinteen Pohjanmaalla.

HAKOLA Vaaleanpunainen Pinna-tuoli 249,-
R-COLLECTION Silkkinen  t-paita 109,- ja puuvillaiset lappuhaalarit 139,-

R-COLLECTION PANOSTAA POHJOISEEN

R-Collection on suunnitellut vaatteita Pohjois-Suomen Kajaanissa vuodesta 1978. Tällähetkellä kaavoitus, tuotteiden leikkaus, brodeeraus ja painatus tehdään Kajaanissa. Vaatteet ommellaan Virossa.

R-COLLECTION T-paita 109,- ja silkkihousut 129,-
VEJA Kierrätysmateriaalista valmistetut nahkatennarit 109,-

Kierrätetystä materiaalista valmistetussa Vero Moda -mekossa on kaunis kuviointi ja hento kiilto. Vyötäröllä on muotolaskokset ja hihoissa 3/4-mitoitus. Selkäpuolella on piilovetoketju.

Makian vähäeleiset Township-tennarit on helppo yhdistää niin farkkuihin kuin shortseihinkin. Tennareissa on nauhakiinnitys sekä tukeva ja pitävä kumipohja.  Kierrätettyä puuvillaa ja korkkia.

Kierrätetyistä farkuista valmistettu pyyhe tuo kylpyhuoneeseen denimin raikkautta. Kuten farkut, myös Old Jeans -pyyhe on tarkoitettu kestämään aikaa ja kovaa käyttöä. Materiaalista 40 % on kierrätettyä kuitua, 20 % puuvillaa ja 40 % viskoosia.