Korkeasaari

Korkeasaaren vuosikortti  –50 %

Vuosikortilla voit vierailla Korkeasaaressa ympäri vuoden – eläintarha on avoinna joka päivä! Jokainen päivä ja vuodenaika ovat erilaisia, ja mitä useammin käy, sitä tutummaksi luonnon rytmi, eläimet ja niiden tavat tulevat. Korkeasaareen on helppo lähteä retkelle; ainakin yksi saaren ravintoloista palvelee aina eläintarhan ollessa avoinna ja vuosikortilla saa 15 % alennuksen. Puitteet eväsretkeilyyn ovat erinomaiset vuodenajasta riippumatta.

– AIKUINEN 25 € (norm. 50 €)
– LAPSI 10 € (norm. 20 €)

Voimassa joka päivä 31.3.2020 saakka.

Osta vuosikortti Stockmannin palvelupisteestä, verkkokaupasta tai Korkeasaaren lipunmyynnistä. Stockmannin palvelupisteestä ja verkkokaupasta ostettujen vuosikorttien kuitit vaihdetaan vuosikorttiin Korkeasaaren lipunmyynnissä ensimmäisellä vierailukerralla. Valmistaudu näyttämään Stockmannin kanta-asiakaskorttisi vaihdon yhteydessä. Vuosikortti on voimassa ostopäivästä 31.3.2020 saakka. Kortti on henkilökohtainen.

 

Kevään merkkejä

Kevättalven päivät, joita aurinko lämmittää jo hieman, ovat monien vuosikorttilaisten suosikkiaikaa Korkeasaaressa. Varma alkavan kevään merkki on, kun karhut heräävät talviunilta. Yhtä varma merkki lähestyvästä kesästä on riikinkukon terävät naukaisut, kun komeapyrstöiset koiraat kosiskelevat naaraita. Pääsiäissaari-tapahtumassa on koko perheelle sopivaa ohjelmaa. Eläimiin tutustumisen ohessa tutkitaan askarrellen ja arvuutellen kuinka ilmastonmuutos vaikuttaa eläimiin ja kuinka me voimme vaikuttaa ilmastonmuutokseen.

 

Kesän vilskettä

Kesällä Korkeasaari puhkeaa kukkaan, kun yli sadan vuoden ikäinen puisto ja saariston luonto kohtaavat vehreällä saarella. Vesibussin kyydissä elämys alkaa jo Kauppatorilta, onhan Korkeasaari yksi maailman harvoista saarella sijaitsevista eläintarhoista. Kengurukuja ja Vuohipiha kutsuvat vierailemaan tarhoissa ja ruokinnoissa eläimiin voi tutustua oppaiden ja eläintenhoitajien johdolla. Kesäiltoina, kun suurin vilske on hiljentynyt, hämärän eläimet, kuten pesukarhut, aavikkokettu ja monet kissalaakson asukkaat virkistyvät.

 

Syksyllä tapahtuu

Kun syksy hämärtää illat, kissapedot lähtevät liikkeelle. Luonnonvaraisten amurintiikereiden ja -leopardien hyväksi järjestettävissä Kissojen Yö -tapahtumissa tunnelman luovat elävät tulet ja kiiluvat kissansilmät. Loka-marraskuun vaihteen halloween-tapahtumassa voitetaan eläinpelkoja – uskallatko kohdata käärmeen silmästä silmään? Korkeasaaren vuosikortti on voimassa kaikissa Korkeasaaren tapahtumissa ilman lisämaksua.

 

Talven rauha ja tropiikin lämpö

Vaikka Korkeasaari on aivan Helsingin keskustan kainalossa, talvella Korkeasaari kutsuu rauhoittumaan.  Karhut ja muutamat muut lajit vetäytyvät unille, mutta suurin osa eläimistä nauttii talvisesta säästä. Talven harvalukuiset kulkijat herättävät eläintenkin mielenkiinnon ja tarkkailijan rooli vaihtuu hetkessä. Trooppisten talojen elämään vuodenajat eivät vaikuta. Piipahdus talojen valoon, lämpöön ja vihreyteen virkistävät vuoden pimeimpään aikaan.

 

Jokainen vierailu Korkeasaaressa tukee työtämme luonnon monimuotoisuuden ja uhanalaisten lajien suojelijana. Seuraa eläintarhan kuulumisia Facebookissa tai Instagramissa ja tilaa uutiskirje.