Arilyn-sovelluksen ohjeet

Arilyn-sovellus on ilmainen ja toimii iOS- (Apple) ja Android (esim. Samsung, Sony, HTC) -laitteilla. Voit ladata sen puhelimeesi tai tablettiisi APP STORESTA (Applen virallinen verkkokauppa) tai GOOGLE PLAYSTA (Android-laitteiden verkkokauppa).

Toimiakseen Arilyn tarvitsee verkkoyhteyden, eli joko mobiiliyhteyden (4G) sim-kortin kautta tai wifi-yhteyden. Suosittelemme  mobiiliyhteyttä, sillä wifi-yhteydet ovat usein ruuhkaisia.

Arilynin lataaminen

Kun Arilynin lataa, se pyytää lupaa käyttää:

1. Puhelimen kameraa. Tämä on välttämätöntä, jotta lisätyn todellisuuden sisältöjä voi katsella laitteen kameran kautta.
2. Puhelimen kuvia. Tämä tarkoittaa sitä, että Arilyn voi tallentaa kuvia ja videoita laitteelle, eikä se lähetä kuviasi ulkopuolelle ilman lupaasi. Sovelluksen kamera-painikkeella voit ottaa kuvia tai videoita, ja jakaa ne esimerkiksi sosiaaliseen mediaan.
3. Tämä ei ole välttämätöntä, mutta joskus virtuaalisisällöt voivat olla saatavilla vain niille, joilla paikkatieto on päällä. Mantelin Jouluseikkailussa paikkatietoa ei tarvita.

Arilyn ei kerää mitään tietoja käyttäjästään, eikä välitä puhelimen sisältöä muualle. Käyttö ei vaadi kirjautumista.

Mikäli katselulaitteesta löytyy valo, saa sen päälle sovelluksessa olevasta painikkeesta. Tämä helpottaa kuvien tunnistumista hämärissä olosuhteissa.

Jos tunnistamisessa kestää kauan, todennäköisesti verkkoyhteys on huono tai epävakaa, valoa ei ole riittävästi tai laite ei ole tarkentanut kuvaan.

Ongelmatilanteet

Mikäli jokin ongelma ilmenee sovellusta käytettäessä:

1. Sulje pois yllä olevat vaihtoehdot. Suurin osa ongelmista johtuu heikosta tai epävakaasta verkkoyhteydestä.
2. Sulje sovellus kokonaan laitteen taustalta. Näin sovellus nollautuu ja ongelmasta mahdollisesti päästään eroon. Applen iOS laitteissa tämä tapahtuu kaksoisklikkaamalla kotinäppäintä ja pyyhkäisemällä ilmestyvä välilehti ylös. Android laitteissa lista käynnissä olevista ohjelmista tulee esille painamalla alhaalta neliön muotoista ikonia, jonka jälkeen sovellukset voi pyyhkäistä vasemmalle tai oikealle.
3. Tarkista, että laitteelle on ladattu uusin Arilyn-versio. Sovelluksen voi poistaa kokonaan ja ladata uudestaan, jolloin ihan varmasti on uusin versio käytössä.

Mikäli ongelmat jatkuvat, ota yhteyttä Arilynin infoon.