Yhteenveto turvallisuustoimenpiteistä Stockmannilla korona-aikana

Me Stockmannilla haluamme toimia vastuullisesti ja varmistaa turvallisen ympäristön niin henkilökunnallemme kuin asiakkaillemme. Turvallisuuden takaamiseksi olemme tehneet seuraavat toimenpiteet.

Huolehdimme asiakkaidemme ja henkilökuntamme turvallisuudesta ja olemme ohjeistaneet henkilökuntaamme toimimaan korona-aikana

Perustimme jo keväällä yrityksen sisäisen koronatyöryhmän, joka seuraa pandemiatilanteen kehittymistä aktiivisesti, huolehtii kulloiseenkin tilanteeseen liittyvien turvallisuusohjeiden ja suositusten päivittämisestä, toimenpidesuosituksista, viestimisestä sekä ajantasaisesta koronatiedottamisesta Stockmannilla.

Olemme ohjeistaneet henkilöstöämme kiinnittämään erityistä huomiota käsihygieniaan, turvaväleihin, hengityssuojaimen käyttöön sekä muihin turvallisuutta lisääviin toimiin (esimerkiksi kassapisteiden näppäimistöjen säännölliseen desinfiointiin).

Suosittelemme kasvomaskin käyttöä myös asiakkaillemme ja asiakaspalveluhenkilökunnallamme.

Tuemme kasvomaskien käyttöä tarjoamalla henkilöstölle kankaiset kestomaskit työaikana ja työmatkoilla käytettäväksi (tai vaihtoehtoisesti suojavisiirin tai kertakäyttömaskeja, mikäli kestomaskia ei pysty käyttämään).

Kaikkien tavaratalojemme kassapisteille on asennettu suojapleksit.

Olemme tehostaneet puhtaanapitoa tiloissamme (kosketuspintojen ja wc tilojen tehostettu siivous) ja lisänneet ohjeistusta asiakkaiden ja henkilöstön wc-tiloihin käsihygienian varmistamiseksi.

Olemme kiinnittäneet huomiota siihen, että turvavälien noudattaminen myös henkilökunnan taukojen aikana olisi mahdollista, ja taukotilojen kalusteita on harvennettu. Suosittelemme henkilöstöämme kiinnittämään huomiota turvaväleihin ja käsihygieniaan myös taukojen aikana, ja käyttämään maskia mahdollisuuksien mukaan myös tauoilla.

Kaikkien tavaratalojemme keskeisillä sisäänkäynneillä on käsidesiautomaatit. Lisäksi tavaratalojen kassapisteillä on käsidesiä saatavilla asiakkaiden ja henkilökunnan käyttöön. Käsidesin riittävyyttä pisteillä seurataan jatkuvasti.

Tavaratalojen turvallisuusopasteita (kyltit, tarrat, turvallisuuskuulutukset) koskien mm. käsihygieniaa, turvavälejä ja maskisuositusta) on päivitetty säännöllisesti pandemiatilanteen edetessä. Myös tavaratalojen turvallisuuskuulutukset on päivitetty. Opasteita löytyy niin sisäänkäynneiltä kuin esimerkiksi hissien ja liukuportaiden läheisyydestä.

Asiakkaiden kulkua ja turvavälien pitämistä ohjataan esimerkiksi lattiatarrojen avulla.

Viestimme asiakkaillemme, että toivomme heidän käyttävän korttia maksuvälineenä turvallisuussyistä.

Olemme ohjeistaneet kauneuden alueella työskentelevää henkilöstöä huolellisuuteen kosmetiikkanäytteiden käsittelyssä. Tarjoamme kauneuspalveluita virtuaalisesti.

Olemme koonneet laajan, jatkuvasti päivitettävän korona-Q&A:n henkilöstöllemme.

Teemme kaikissa tavarataloissamme viikoittaisen tarkastuksen turvallisuusasioiden noudattamisesta erillisen listauksen mukaan.